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Une herbe dressée. Il continue de croître d'année en année. Il pousse de 15 à 40 cm de haut. Le porte-greffe est robuste. Il y a 2 à 6 tiges dressées. Ceux-ci émergent au printemps. Les feuilles sont ovales ou en forme de cœur et mesurent 4 à 6 cm de long sur 3 à 4 cm de large. Il y a des dents arrondies le long du bord. Les fleurs sont isolées et sont blanches ou violet clair. Ils sont sur des tiges minces de 4 à 6 cm de long{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : An erect herb. It keeps growing from year to year. It grows 15-40 cm high. The rootstock is stout. There are 2-6 erect stems. These emerge in the spring. The leaves are oval or heart shaped and 4-6 cm long by 3-4 cm wide. There are rounded teeth along the edge. The flowers occur singly and are white or light purple. They are on slender stalks 4-6 cm long{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante de climat tempéré. Il pousse dans le nord-est de la Chine. Il pousse dans les prairies humides des vallées près des ruisseaux entre 400 et 2500 m d'altitude. Au Sichuan{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate climate plant. It grows in northeastern China. It grows in moist grassland in valleys near streams between 400-2,500 m above sea level. In Sichuan{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Fl. ross. 1:252. 1842 ; Hu, Shiu-ying, 2005, Food Plants of China. The Chinese University Press. p 561 ; Hwang, H., et al, 2013, A Study on the Flora of 15 Islands in the Western Sea of Jeollanamdo Province, Korea. Journal of Asia-Pacific Biodiversity Vol. 6, No. 2 281-310 ; Hwang, HS, et al, 2014, Distribution characteristics of plant in the Ungseokbong Mountain, Gyeongsangnam-do, Korea. Journal of Asia-Pacific Biodiversity. 7(2014) e164-e178 ; Pemberton, R. W. & Lee, N. S., 1996, Wild Food Plants in South Korea: Market Presence, New Crops, and Exports to the United States. Economic Botany, Vol. 50, No. 1, pp. 57-70 ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ ; Wujisguleng, W., & Khasbagen. K., 2010, An integrated assessment of wild vegetable resources in Inner Mongolian Autonomous Region, China. Journal or Ethnobiology and Ethnomedicine 6:34
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